Notícies

Diversos premis als Treballs de Recerca de l'Institut Sant Quirze

07-07-2021

Magnífica notícia la que es va produir el 5 de juliol al paranimf de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona. El Treball de recerca Le pollen: l'ennemi qui demeure dans nos rues de la Meritxell Abellán, el Max Lago, l'Anna Macías i la Laia Sabaté, va rebre el primer premi en la seva modalitat de la Facultat de Biologia. Aquest treball ja havia estat finalista al premis de l'APFC per a Treballs de recerca en francès.

Però això no va ser tot. El segon premi va recaure en el Treball de recerca de l'Elisabet Fernández, el Pau Figuera i la Maria Latre Recuperem el Torrent de la Betzuca? Estudi de la qualitat de les aigües del torrent.

El president del jurat, format per professors i professores de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, va recordar que en aquesta edició s'havien presentat més de 160 Treballs de recerca en l'àmbit de la Biologia. També va recalcar que donades les difícils condicions del curs 2020‑21 a causa de la pandèmia tant pel que fa a la mobilitat dels alumnes com a la col·laboració amb els centres de recerca, s'havien trobat amb Treballs molt més elaborats per part dels alumnes, en què s'apreciava la coherència entre les hipòtesis de treball, les metodologies i les discussions que aquests alumnes s'havien vist obligats a fer més autònomament seguint els seus interessos. Sense dubte, aquest és el cas dels dos Treballs premiats ahir. Fent un exercici d'adaptació increïble, aquests alumnes de l'institut Sant Quirze del Vallès van ser capaços de configurar uns treballs molt complets, equilibrats i centrats, més que mai, en el seu municipi.

Volem felicitar els autors i autores d'aquests Treballs de recerca i volem fer extensiva la felicitació a la Carla España, l'Alícia Román, la Icíar Sierra i la Marta Torrens autores del Treball de recerca Les lleis de la Genètica a la Drosophila melanogaster que fa molt poc va guanyar el tercer premi del Montserrat Miró i Marimón.

Veure fotos

 


Xarxes socials: