Notícies

Bones Festes!

2023/12/21

Bones festes de l'ISQV!!!


Xarxes socials:


Guanyadores CONCURS POSTALS SOLSTICI D'HIVERN

2023/12/18

Com cada any l'alumnat ha bolcat la seva creativitat, el talent i esforç a crear postals per felicitar les festes i el cap d'any.
 
Desitgem que de cara el 2024 tots ens apliquem a les nostres tasques tal com ho han fet els guanyadors del concurs! 
 
Categoria 1 (1r ESO): Mar Duarte (1rE)
 
Categoria 2 (2n ESO): Martina Molina (2nB)
 
Categoria 3 (3r i 4t ESO): Nadia Lamelas (4tD)
 
Categoria 4 (1r i 2n BTX): Alba Sánchez
 
 
Enhorabona a totes les guanyadores!

Xarxes socials:


Concurs de postals de Solstici d'hivern

2023/11/30
ISQV 2023-24

Participa en el concurs de postals 2023-24! 

Els premis són: 

- Cada obra guanyadora es premiarà amb material artístic.

- De les postals finalistes se n'escollirà una que s'enviarà com a felicitació a tot el personal del centre.

 

Hi ha categories 4 categories diferents:

- CATEGORIA 1: alumnes de 1r ESO.

- CATEGORIA 2: alumnes de 2n ESO.

- CATEGORIA 3: alumnes de 3r ESO i 4t ESO.

- CATEGORIA 4: alumnes de 1r i 2n batxillerat.

 

Podeu lliurar  les postals fins al dilluns 11 de desembre de 2023.

 

 

Més informació al cartell informatiu.

 


Xarxes socials:


Arxius:

Sant Quirze commemora el 25-N amb una performance reivindicativa

2023/11/27
Joves de diferents centres han estat els protagonistes de l'acte avui a la plaça de la Vila

Sant Quirze ha commemorat ja avui el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les dones (25 de novembre), i ho ha fet amb una perfomance i la lectura del manifest a la plaça de la Vila. 


Més d’una vintena de joves de 3er de l’IES Sant Quirze, Salas i Xandri, i de 3er i 4art de l’Onze de Setembre i del PFI del Centre de Formació d’Adults l’Olivera han estat els i les protagonistes d’aquesta performance i lectura del manifest.

 

Enllaç:  Notícia ajuntament


Xarxes socials:


Optativa: Detectius del passat!

2023/11/17
Optativa 1r ESO

L'alumnat de 1r de l'ESO que enguany cursa l'optativa d'Arqueologia ha tingut l'oportunitat de posar-se a la pell de veritables arqueòlegs per desentranyar els misteris ocults darrere de la troballa sepulcral de la cova de Montanissell (Alt Urgell).

De la mà de l'arqueòloga Laura Pinto del Departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona, l'alumnat ha pogut gaudir d'una proposta didàctica que aposta per l'aprenentatge situat i significatiu de l'Arqueologia a les aules, així com l'aplicació del mètode científic en la recerca del passat.

Aquest taller dona el tret de sortida d'una programació anual farcida per diverses propostes que aproparan el nostre alumnat a la recerca científica en Arqueologia i que culminarà amb la visita dels laboratoris d'Arqueologia de la UAB a final de curs.

 

Xarxes socials:


La llengua dels mussols

2023/11/16
Instagram

Des del Departament de Català hem creat un compte a Instagram per fer volar la llengua a les xarxes. Hi trobareu càpsules lingüístiques, refranys i dites, curiositats de la llengua, recomanacions de pel·lícules o sèries en català, llibres, propostes culturals...

Ens hi acompanyeu?

Seguiu el compte @lallenguadelsmussols i aixequem el vol!

 


Xarxes socials:


Arxius:

L'institut estrena Instagram!

2023/11/14
Instagram

 

Ja tenim Instagram oficial de l'institut!

 

Podeu escanejar el codi QR o seguir el compte a @ins_sqv


Xarxes socials:


Optativa de Viure i Conviure

2023/11/06

A l'optativa de Viure i Conviure estem treballant l'Educació Emocional a través del Mindfulness.

La traducció d'aquest concepte seria "ATENCIÓ PLENA”. És adonar-se del que està succeint en el moment present, i que aquesta atenció plena pugui ajudar-nos a aprendre i a posar el focus en diferents sensacions, ser conscients quan estem enfadats, estressats, tristos, frustrats o tenim alguna emoció difícil, o per contra, a notar i identificar quan estem alegres, feliços o agraïts. Per tant, és estar plenament atents i conscients de tot el que som i experimentem sense jutjar-ho. Tot potenciant la concentració.

Ells ho expliquen així:

Aquest curs els alumnes de segon d'ESO, a l'optativa de Viure i Conviure, estem treballant l'educació emocional. Hem après tècniques com per exemple el "Mindfulness”, que consisteix en diverses maneres per relaxar-nos i per conèixer-nos més emocionalment, imaginar-nos…. Ens agrada perquè és una educació que no hem treballat mai, de la qual se'n parla poc i és important. A més a més, ens ajuda a tranquil·litzar-nos i conèixer-nos més. També és un treball diferent dels altres i nosaltres estem molt contents tant amb l'assignatura com el treball.


Xarxes socials:


Swap Party - Tardor 2023

2023/10/25

El divendres 3 de novembre, a les hores de pati es farà la Swap Party de tardor, un mercat d'intercanvi de roba i complements que ja no feu servir. L'objectiu és reduir l'impacte de la roba i donar-hi una segona oportunitat.

La recollida de roba es farà en hores de pati, davant de consergeria del divendres 27 d'octubre al dijous 2 de novembre.

Durant la setmana rebreu la informació per part dels tutors i l'equip d'alumnes que hi participen. També hi ha cartells per tot l'institut.

Animeu-vos a participar en aquesta iniciativa verda i portar la vostra roba i complements que ja no utilitzeu.

 

Petites accions generen grans canvis.

 

Xarxes socials:


Tornem a engegar el projecte de tutoria entre iguals (TEI)

2023/10/18

Aquest curs hem tornat a engegar el TEI.  Els coordinadors i tutors de 1r i 3r d'ESO  han impulsat novament el projecte de Tutoria Entre Iguals.

El projecte es basa en la tutorització emocional entre alumnes, per això l'alumnat de 3r farà de tutor de l'alumnat de 1r.  Al llarg del curs els alumnes d'aquests nivells realitzaran diferents activitats conjuntes per potenciar elements bàsics per a la convivència com són el respecte, l'empatia i el compromís.

 

Veure més imatges


Xarxes socials:


Esmorzar de companys dels alumnes SIEI (Parc de les Morisques)

2023/10/09

El passat divendres, 6 d'octubre,  els alumnes SIEI amb les seves professores van sortir a passejar pel poble. Es volia gaudir d'una estona de coneixença perquè han arribat tres alumnes nous a 1r i d'aquesta manera s'afavoreix la relació entre tots en un ambient més lúdic a fora del centre.

Els alumnes van anar a comprar un pa boníssim al forn i embotits a la botiga del poble. D'aquesta manera, van poder preparar uns entrepans que tenien gust d'amistat i companyonia. 

Entre confidències, somriures i jocs, van descobrir molts aspectes interessants de tots plegats per conèixer-se millor. Va ser un dia ple de felicitat i joia.

 

Veure més imatges.


Xarxes socials: