Notícies

VISITA A LA COLÒNIA VIDAL

16-12-2019

Com cada any, el Departament de Socials ha organitzat una sortida amb els alumnes de 4t d'ESO a la Colònia Vidal ubicada a Puig-Reig (Berguedà). Tot i que feia molt vent i plovia, el dia 22 de novembre vam visitar aquestes instal·lacions que formen part del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, per complementar l'estudi de la Revolució Industrial.

L'objectiu de la sortida consisteix a conèixer de primera mà quines eren les condicions de vida i de treball en una colònia Industrial. Les colònies industrials constituïen un dels trets característics de la Revolució Industrial a Catalunya; s'organitzaven com a nuclis de població a l'entorn d'una fàbrica, i els seus habitants -els treballadors i les seves famílies- disposaven d'habitatges i dels serveis bàsics per poder funcionar de manera autònoma. 

La visita permet que els alumnes puguin veure el funcionament d'una fàbrica tèxtil, amb la maquinària que funcionava amb dues fonts d'energia: hidràulica (electricitat) i carbó (vapor), i tota la infraestructura que es creava al voltant: els habitatges, el teatre, els safareigs, la botiga, les dutxes comunitàries i la Caixa d'Estalvis.

 

Veure fotos


Xarxes socials: